Trei polițiști și un civil uciși de teroriști la Astana

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПоследствия перестрелки возле отделения полиции в Алма-Ате
Последствия перестрелки возле отделения полиции в Алма-Ате - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, pe teritoriul celui mai mare oraș din Kazahstan a fost emis cod roșu de pericol terorist, victime fiind deja trei polițiști și un civil.

CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. Trei colaboratori ai poliției și un civil au fost omorâți luni în timpul atacului terorist de la Astana, transmite Novosti-Kazahstan cu referire la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne al țării.

Potrivit informației departamentului, pe 18 iulie, în jurul orei 11, în timpul tentativei de pătrundere în sediul unei direcții raionale a afacerilor interne din Astana, polițistul de serviciu a fost împușcat, după care atacatorul a pus mâna pe automatul victimei și s-a făcut nevăzut.

Potrivit datelor MAI, ulterior a fost stabilită identitatea infractorului, acesta fiind rănit și reținut de către colaboratorii poliției în zona  SA „Kazahconcert".

„Cu părere de rău, anterior infractorul, încercând să fure automobilul unui locuitor al Astanei, l-a rănit mortal pe șofer. Tot din cauza rănilor au decedat trei colaboratori ai poliției", se spune în comunicatul de presă.

Fluxul de știri
0