Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Încep reducerile la Guvern: iată cine sunt primii pe listă

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul a anunţat în primăvara acestui an, că până în toamnă, numărul ministerelor şi cel al agenţiilor de stat va fi redus cu o treime.

CHIŞINĂU, 18 iul – Sputnik. Reforma Guvernului va porni de la reforma Cancelariei de Stat, a declarat premierul moldovean Pavel Filip în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune de la Chişinău.

„Cancelaria este instrumentul de bază al premierului şi reprezintă „undiţa” care va putea asigura mai departe implementarea reformei Guvernului”, a explicat Filip.

Potrivit premierului, după reformă, Guvernul va fi mult mai mic, cu mai puţine ministere şi agenţii.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filip: numărul ministerelor în Guvern va fi redus cu o treime

„Din punctul meu de vedere s-a ajuns la o structură care va fi una foarte eficientă”, a declarat Pavel Filip, fără a dezvălui structura Guvernului reformat. 

Premierul a anunţat în primăvara acestui an, că până în toamnă, numărul ministerelor şi cel al agenţiilor de stat va fi redus cu o treime. Domeniile de activitate ale ministerelor şi departamentelor care vor fi reduse vor fi comasate în instituţiile guvernamentale care vor rămâne în funcţiune.

„Vrem să reducem birocrația și să eficientizăm activitatea Guvernului”, a declarat premierul.

În prezent, Guvernul este format din 16 ministere.


Fluxul de știri
0