Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grindina a făcut iarăși ravagii în mai multe localități

© Vitalie Jereghi/FacebookPloaie cu grindină de mărimea unui ou de găină, seara zilei de 18 iunie 2016, imagine postată de Vitalie Jereghi
Ploaie cu grindină de mărimea unui ou de găină, seara zilei de 18 iunie 2016, imagine postată de Vitalie Jereghi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Grindina a făcut prăpăd în mai multe localități din Suceava și Botoșani, măturând, în numai câteva minute, culturile și distrugând casele oamenilor. Localnicii spun că nu au mai văzut o ploaie cu gheață mai teribilă.

BUCUREŞTI, 18 iulie — Sputnik. Grindina uriașă a căzut duminică seară în mai multe localități din Suceava și Botoșani, distrugând gospodăriile și depunându-se într-un strat gros de gheață, în doar câteva minute, informează Agrointel.ro.

Înspăimântați, localnicii au postat pe grupul de Facebook „Furtuni România — Official Group pe Facebook" mai multe imagini care arată dezastrul produs.

„Parc-ar fi iarnă! DOAMNE PĂZEȘTE!" și „Prăpăd!", sunt printre comentariile făcute de utilizatorii rețelei Facebook.

Imaginile surprind covorul de gheață gros care s-a format după ce a bătut grindină mare de circa 5 centimetri.

Locuitori din Solonețu Nou, județul Suceava, confirmă distrugerile pe care le-a provocat intemperia.

„Uitați, a fărâmat tot, tot a fărâmat, uitați, a răsturnat căpițele, tot. Deja dădeau să coacă (merele — n.r), uite ce frumoase erau și le-a spart, le-a fărâmat toate, le-a crăpat. S-au dus, s-au dus pe apa Sâmbetei!", spune, plin de necaz, un localnic, potrivit Digi24.ro(Imagini video).

Un altul, din localitatea Bădeuți, spune că, pe lângă distrugerea cartofilor și porumbului, grindina i-a spart două geamuri de la casă și că era foarte mare.

„M-am băgat în șură că-mi spărgea capul, așa de mare venea", povestește bărbatul.

Specialiștii vorbesc despre prezența unor furtuni distructive de tip supercelulă, care sunt foarte puternice și au un potențial distrugător foarte mare, precizează Agrointel.ro.

Fluxul de știri
0