Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Condiţiile pe care trebuie să le respecte un medic dacă vrea salariu mai mare

© Sputnik / Тиханов / Accesați arhiva multimediaПрофессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце
Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце - Sputnik Moldova
Abonare
Plata cu caracter stimulator pentru îndeplinirea indicatorilor de performanță constituie cel puțin 15% din salariul de bază al lucrătorului medical și se alocă în funcţie de indicatorii realizați.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. Angajații din sistemul de sănătate au posibilitate să  primească salarii mai mari cu cel puțin 15%, dacă ating indicatori de performanță. 

Plata cu caracter stimulator pentru îndeplinirea indicatorilor de performanță constituie cel puțin 15% din salariul de bază al lucrătorului medical și se alocă în funcţie de indicatorii realizați.

Astfel, medicii specialiști de profil vor trebui să țină cont de indicatorul de calitate. Acesta prevede acordarea salariului în baza ratei pacienților tratați conform Protocoalelor clinice naționale/instituționale sau a standardelor medicale de diagnostic și tratament existente în domeniu.

Un alt criteriu în baza căruia personalul medical va primi salariul este gradul de satisfacție al pacientului, care va fi acordat în lipsa reclamațiilor scrise și verbale confirmate.

Некоторые из увековеченных на Аллее врачей жили и работали еще в XIX веке. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Când vor primi salariile medicii rezidenţi

Totodată, angajații din sectorul medical vor fi stimulați financiar și pentru volumul de servicii prestate. Conducerea instituției medicale stabilește acest indicator, în funcţie de specificul muncii îndeplinite și se elaborează pentru fiecare angajat. Tot administrația spitalului stabilește plata cu caracter stimulator pentru personalul auxiliar.

Asistenții medicali și specialiștii în laborator, imagistică, endoscopie, radiologie, trebuie să respecte și indicatorii de disciplină. Angajații vor ține cont de respectarea impecabilă a disciplinei de la locul de muncă și îndeplinirea documentației de serviciu.

Fluxul de știri
0