Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupte la sol și în aer. Ofițeri morți. Adepții lui Erdogan au preluat controlul

© REUTERS / MURAD SEZERTurkish military stand guard near the the Taksim Square in Istanbul
Turkish military stand guard near the the Taksim Square in Istanbul - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mai mulți militari care ar fi participat la organizarea tentativei de lovitură de stat în Turcia ar fi fost arestați.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Despre faptul că o parte a organizatorilor tentativei de lovitură de stat din Turcia sunt deja arestați au anunțat reprezentanții autorităților, citate de presa locală și internațională.

Recep Tayyip Erdoğan - Sputnik Moldova
Erdogan a chemat poporul turc să iasă în stradă

În Ankara și Istanbul oamenii au ieșit cu miile în stradă pentru a susține actuala putere politică în frunte cu președintele Erdogan. Totodată, cea mai mare parte a armatei ar fi, totuși, de partea lui Erdogan.

Potrivit unor informații neconfirmate oficial, în timpul schimburilor de foc dintre taberele pro-prezidențială și cea a militarilor răsculați contra regimului ar fi fost omorâți 17 ofițeri de poliție.

Alte surse au anunțat că un avion de vânătoare F16 al forțelor armate ale Turciei a doborât un alt avion militar pe care l-ar fi utilizat organizatorii tentativei de lovitură de stat.

La două ore și jumătate după miezul nopții pe străzile orașelor Istanbul și Ankara se află mii de oameni. Se mai aud focuri de armă.

Mai mulți lideri politici occidentali, inclusiv Barack Obama și Federica Mogherini, l-au asigurat de sprijinul lor pe președintele Erdogan.

Fluxul de știri
0