Moldova va fi acționată în judecată pentru exportul vinului „Massandra" în China

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoIn this photo taken on Tuesday, Oct. 28, 2014, Rameta Kushkhova walks by barrels of wine in the state-owned Massandra winery in Yalta, Crimea
In this photo taken on Tuesday, Oct. 28, 2014, Rameta Kushkhova walks by barrels of wine in the state-owned Massandra winery in Yalta, Crimea - Sputnik Moldova
Abonare
Companiile moldovenești care produc și exportă vinul marca "Massandra" ar putea fi acționate în instant de judecată de o companie vinicolă din Crimeea pentru utilizarea acestei denumiri.

CHIȘINĂU, 14 iulie — Sputnik. Informația apărută anterior în presă cu privire la livrările în China a vinului marca "Massandra", produs în Republica Moldova, a fost confirmată de conducerea fabricii din Crimeea.

Compania de stat „Massandra" din Crimeea va acționa în instanța de judecată partea moldovenească pentru producția și exportul vinului marca "Massandra", iar importatorii chinezi au fost deja preveniți cu privire la existența acestui conflict.

"Chiar dacă pe etichetă este indicat că vinul este produs în Republica Moldova, nimeni nu are dreptul să utilizeze această marcă în afară Crimeii", a declarat directorul companiei "Massandra", Ianina Pavlenko.

"Massandra" este una din cele mai cunoscute mărci de vin din Crimeea. După ce unii oficiali din Ucraina au declarat că pe teritoriul Ucrainei urmează să fie produs vin cu această marcă, compania din Crimeea a amenințat și statul ucrainean cu instanța de judecată.

Fluxul de știri
0