Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizie drastică în cazul asistentelor medicale bete la locul de muncă

© Sputnik / Rodion ProcaZiua Vinului Orhei День Вина в Оргеев
Ziua Vinului Orhei День Вина в Оргеев - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătăţii anunţă că cele două asistente medicale de la Spitalul Clinic Republican pentru copii ”Emilian Coțaga”, depistate în stare de ebrietate în timpul serviciului, au fost eliberate din funcție.

CHIȘINĂU, 14 iul — Sputnik. Ministrul moldovean al Sănătăţii, Ruxanda Glavan, a anunţat joi, 14 iunie, că cele două asistente medicale de la un centru republican din Chişinău, care au fost depistate în stare de ebrietate la locul de muncă, au fost concediate. 

„Un lucrător medical în stare de ebrietate într-o secție pediatrică e ca și un șofer beat care conduce un autocar cu copii pe marginea unei prăpastii.Astfel de lucruri nu pot fi tolerate! Cele două asistente medicale de la Spitalul Clinic Republican pentru copii ”Emilian Coțaga”, depistate în stare de ebrietate în timpul serviciului, au fost eliberate din funcție”, a anunţat ministrul Glavan.

Cele două lucrătoare medicale au fost depistate de un pacient în stare avansată de ebrietate la locul de muncă. La faţa locului a venit poliţia şi administraţia spitalului. Asistentele medicale, în vârstă de 47 ani şi respectiv 60 de ani, aveau o concentraţie de alcool de 0,58 mg/l şi 0,59 mg/l.


Fluxul de știri
0