Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Magazinele vor fi obligate să scoată ţigările din vitrine

© Sputnik / Rodion PROCAȚigară
Țigară - Sputnik Moldova
Abonare
La un an după adoptarea definitivă a Legii antitutun, pe vânzătorii moldoveni de tutun și pe consumatorii acestuia îi așteaptă noi limitări și interdicții în sfera comerțului cu amănuntul.

CHIȘINĂU, 14 iul — Sputnik. Normele sanitare privind vânzarea produselor de tutungerie introduc un șir de limitări pe piața moldovenească atât pentru producători, cât și pentru vânzătorii.

Astfel, în republică se interzice total vânzarea tutunului pentru mestecat şi a tutunului pentru uz nazal, interdicția țigărilor care conțin o cantitate mare de gudron, a țigaretelor electronice, dar și a uleiurilor aromate pentru alimentarea lor.

Acele produse de tutungerie care sunt permise pentru vânzare în punctele comerciale, nu trebuie să se afle la vedere. La vânzarea țigărilor, vânzătorul va fi în drept să ceară prezentarea unui document de identitate în cazul în care are dubii asupra vârstei cumpărătorului.

Potrivit normelor sanitare adoptate, producătorii de tutun vor trebui să se dezică de folosirea adausurilor chimice. Din lista substanțelor interzise fac parte 27 de preparate, inclusiv uleiurile aromatizatoare și adausurile de mentol. 

Regulamentele adoptate de Guvern vor intra în vigoare peste un an de la publicarea lor în Monitorul Oficial. Noile reguli au fost elaborate în cadrul măsurilor antitutun pe care le înaintează Ministerul Sănătății. Potrivit instituţiei, Moldova cheltuie anual 880 de milioane de lei pentru tratarea bolilor provocate de fumat.

 

 

Fluxul de știri
0