Lider Brexit, numit în funcția de ministru de Externe la Londra

© REUTERS / Toby MelvilleРеферендум в Британии по сохранению членства в ЕС
Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre liderii campaniei Brexit și fost primar al Londrei, a fost numit în funcția de ministru de Externe al Marii Britaniei.

CHIȘINĂU, 14 iulie — Sputnik. Boris Johnson, unul din liderii campaniei pentru ieșirea Marii Britaniei din Uniunea Europeană a fost numit în funcția de ministru de Externe, comunică agenția RIA Novosti.

Queen Elizabeth II welcomes Theresa May, left, at the start of an audience in Buckingham Palace, London, where she invited the former Home Secretary to become Prime Minister and form a new government, Wednesday July 13, 2016 - Sputnik Moldova
Regina Marii Britanii a numit un nou prim-ministru

Numirea a surprins opinia publică, din momentul în care se cunoaște că relațiile dintre noul premier britanic, Theresa May, și fostul primar al Londrei, Boris Johnson, sunt încordate.

Johnson a fost unul din liderii campaniei pentru ieșirea din UE. May, care a devenit miercuri noul prim-ministru, declara anterior că va delega unui adept al Brexit-ului toate atribuțiile legate de negocierile între Londra și UE.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Mark Toner a încercat să-și stăpânească râsul când a fost întrebat de noua funcție a lui Johnson, dar a declarat că "SUA este gata să lucreze cu britanicii, indiferent cine va ocupa funcția de ministru de externe, pentru că Statele Unite au o relație specială cu Regatul Unit", potrivit portalului politico.com.

Miercuri, regina Elisabeta a II-a a numit pe Theresa May în funcția de prim-ministru a Marii Britanii.

Fluxul de știri
0