Dacă sunt moldoveni și români printre victimele accidentului feroviar din Italia

© REUTERS / STRINGERДва региональных поезда столкнулись на юге Италии
Два региональных поезда столкнулись на юге Италии - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile de la București și Chișinău depun toate eforturile pentru a afla dacă printre victimele accidentului feroviar din sudul Italiei au avut de suferit cetățeni români și moldoveni.

CHIȘINĂU, 12 iulie — Sputnik. Ministerele de Externe ale Republicii Moldova și României întreprind măsuri suplimentare pentru a clarifica dacă printre victimele accidentul feroviar din Italia sunt sau nu și cetățeni români sau moldoveni.

Два региональных поезда столкнулись на юге Италии - Sputnik Moldova
11 morți în urma ciocnirii a două trenuri în sudul Italiei (VIDEO)

"Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgență, multiple demersuri specifice pe lângă autoritățile locale competente, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii accidentului, precum și de a stabili dacă printre victime se află și cetățeni români", se menționează în comunicatul emis de MAE de la București.

Aceleași demersuri întreprind și autoritățile de la Chișinău.

"Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene menţine în continuare contactul cu autorităţile italiene prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Italia în vederea clarificării dacă printre victime sunt sau nu cetăţeni ai Republicii Moldova şi va acorda asistenţa consulară de specialitate în caz de necesitate", se precizează în comunicatul MAEIE de la Chișinău.

Reamintim că astăzi două trenuri s-au ciocnit în Italia, provincia Bari (regiunea Puglia), în jurul orei 11.30 (ora locală), între localitățile Ruvo și Corato. Conform informațiilor actualizate, numărul morților în rezultatul ciocnirii dintre două trenuri în sudul Italiei se ridică la 12 persoane, iar alte zeci de persoane au fost rănite.

Fluxul de știri
0