Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mama care și-a aruncat copilul la gunoi este gata să-l ia acasă

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Accesați arhiva multimediaРоддом
Роддом - Sputnik Moldova
Abonare
Medicii care o au în grijă pe femeia care a născut recent, au confirmat pentru Sputnik că în timpul gravidității femeia nu a stat la evidență medicală, iar nașterea a avut loc în apartament fără participarea lucrătorilor medicali.

CHIȘINĂU, 12 iul — Sputnik. Copilul care a fost aruncat într-un tomberon de gunoi de către femeia de 18 ani, a fost transportat la spitalul nr. 1 în stare de hipotermie. Pentru a-l reîntoarce pe micuț la viață medicii îl ţin pe nou-născut sub aparatul de ventilare artificială a plămânilor, a relatata pentru Sputnik secretarul de presă al spitalului municipal nr.1 Cristina Ipati.

În prezent, fetița nou-născută se simte bine și respiră normal.

"Potrivit ultimei informații, mama copilului este de acord să-l ia. Femeia va fi trimisă într-un centru de plasament provizoriu și se va afla acolo până când starea micuței se va normaliza definitiv", a spus Ipati.

Incidentul a avut loc duminică seara pe strada Paris din cartierul Buiucani. Unul dinte locatari a descoperit în tomberonul de gunoi un pachet de polietilenă în care se afla o fetiță nou-născută. În urma cercetărilor, s-a clarificat că mama copilului este o tânără de 18 ani din raionul Florești, care închiria un apartament la Chișinău.

Specialiștii de la spitalul municipal nr.1 au confirmat pentru Sputnik că mama copilului abandonat nu s-a aflat la evidența medicilor în timpul sarcinii. Nașterea a avut loc într-un apartament obișnuit, fără participarea medicilor. În prezent mama și copilul sunt supuse investigațiilor. După cum a spus Ipati, lăuza se află într-o stare satisfăcătoare. Potrivit interlocutoarei, femeia trăiește un sentiment de spaimă și vinovăție.

Fluxul de știri
0