Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

A schimbat meseria de constructor pe cea de coregraf. Azi are un alt vis

© Antip Țarălugă/ Arhiva personala Ansamblul de dansuri populare
Ansamblul de dansuri populare - Sputnik Moldova
Abonare
În jumătate de secol de activitate artistică, președintele Uniunii Coregrafilor din Moldova, maestrul-coregraf Antip Țarălungă, i-a învățat pe sute de moldoveni amatori de dansuri populare să învârte cu mândrie hora. Acum mai are un vis: ca dansul popular să ajungă disciplină de studiu în școli.
A schimbat meseria de constructor pe cea de coregraf. Azi are un alt vis

Maestrul-coregraf Antip Țarălungă este conducătorul artistic al ansamblurilor de dansuri populare "Moldovița", "Comoara" și "Cireșarii". Cu aceste formații el a participat recent la un festival internațional, cheltuielile suportându-le dansatorii amatori. Nu se plâng, deoarece, afirmă Antip Țarălungă, așa e situația, bani pentru cultură sunt alocați tot mai puțini din bugetul de stat.

Aflați din interviul realizat în studioul Sputnik Moldova cum dansul îi readuce acasă pe moldovenii de peste hotare, de ce casele de cultură sunt lăsate să se ruineze și cum a ajuns să-i învețe pe alții dansul popular, cel care la început a vrut să devină constructor, maestrul coregraf Antip Țarălungă.

Autor: Cristina Danuța

Fluxul de știri
0