China: 449 de mii de victime în urma unui taifun

© Sputnik / Michael Mordasov / Accesați arhiva multimedia大型台風「ドルフィン」が東京の南方に接近
大型台風「ドルフィン」が東京の南方に接近 - Sputnik Moldova
Abonare
Taifunul Nepartak a cauzat 449 de mii de victime în provinciile estice ale Chinei, comunică agenția Xinhua.

CHIȘINĂU, 11 iulie — Sputnik. Potrivit datelor Ministerului Administrației Civile din China, din cauza calamităților naturale care au avut loc în ultimele zile, au decedat șase persoane, iar opt au fost date dispărute. Din zonă au fost evacuate 200 mii de persoane, iar două mii de persoane au nevoie de ajutor medical urgent.

Taifunul Nepartak a cauzat 449 de mii de victime în provinciile estice ale Chinei, comunică agenția Xinhua.

Potrivit serviciilor de urgență, în rezultatul uraganului și ploilor torențiale au fost distruse două mii de case și obiecte ale infrastructurii, iar 11 mii de construcții au fost grav avariate. Au fost distruse suprafețe mari ale culturilor agricole, iar daunele economice directe se ridică la 130 milioane dolari.

Pe 8 iulie, taifunul Nepartak a lovit Taiwan. Potrivit informației Centrului pentru Situații Excepționale, în urma intemperiei au decedat trei persoane, iar 300 au fost rănite.

La începutul lunii iulie, în regiunile centrale ale Chinei, în câteva provincii a fost anunțat pericol de calamități naturale din cauza ploilor torențiale. În urma inundațiilor au decedat și au dispărut fără urmă 112 oameni, iar 700 mii de persoane au fost evacuate. Daunele se ridică la trei miliarde dolari.

Fluxul de știri
0