Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Africa se mută în Moldova: ce ne aşteaptă săptămâna aceasta

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaЖара в городе
Жара в городе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În zilele de 12-15 iulie în Moldova va funcţiona codul galben de caniculă. Temperatura maximă a aerului după orele amiezii va atinge valori de până la +33 grade Celsius și mai mult la umbră.

CHIŞINĂU, 11 iul – Sputnik. Meteorologii au instituit din nou cod galben de caniculă în toată ţara. Avertizarea a fost emisă luni, 11 iulie şi va fi valabilă în zilele de 12-15 iulie.

În această perioadă temperatura maximă a aerului după orele amiezii va atinge valori de până la +33 grade Celsius și mai mult la umbră.

Apus de soare, bicicliști - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova din nou dogorâtă de soare

Medicii recomandă tuturor cetăţenilor să fie precauţi în zilele de caniculă. În cazul expunerii îndelungate la soare pot apărea leziuni locale ale pielii, febră, amețeli, frisoane, dureri de cap, bătăi frecvente de inimă, greață, vomă și pierderea cunoștinței în cazuri grave.

O atenţie deosebită trebuie acordată protejării copiilor care sunt mai sensibili la razele solare, persoanelor de vârstă înaintată, cu maladii cardiovasculare, cu hipertensiune. Se interzice expunerea la razele solare a copiilor de până la 1 an.

În cazul apariției semnelor de insolație precum febră, amețeli, dureri de cap, deficienţe în respirație, se recomandă chemarea medicului. Până la sosirea ambulanței, persoana afectată trebuie culcată la umbră, trebuie înlăturate hainele strâmte, cravata, pentru a elibera căile respiratorii. Este important să fie aplicate comprese reci pe cap, la ceafă, sub braț, pe torace sau abdomen.

Fluxul de știri
0