Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În SUA va apărea prima mănăstire rusească

© Photo : TtarasiukWashington
Washington - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit mitropolitului Iona, serviciile divine în noul lăcaș se vor ține în limbile slavă veche și engleză, iar cei care-l vor popula vor fi reprezentanți ai călugărimii instruite.

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. La Washington este planificată inaugurarea primei mănăstiri ruseşti din acest oraș, a comunicat autorul ideii întemeierii lăcașului în capitala SUA, mitropolitul Iona, care a condus anterior Biserica ortodoxă din America.

"Aceasta va fi o mănăstire rusească, cu tradiții rusești… Serviciile divine se vor ține atât în limba slavă, cât și în engleză. Noi pornim de la faptul că cei care-l vor popula vor fi reprezentanți ai călugărimii instruite. Iar sarcina noastră în predici va fi să vorbim despre ortodoxie și cultura spirituală rusă", a spus el.

Potrivit acestuia, acum se desfășoară procesul de alegere a locului unde va fi pus fundamentul noii mănăstiri.

Iona a mai adăugat că până la construcţia lăcașului, slujbele noii frăţii călugăreşti vor avea loc la el acasă. Mitropolitul a precizat că "totul depinde de finanțare", fiind nevoie de aproximativ două milioane de dolari pentru înălțarea întregului complex monastic.

Fluxul de știri
0