Seulul și Phenian - amenințări reciproce de răzbunare

© REUTERS / HANDOUTВысокотехнологичная противоракетная система THAAD, предназначенная для перехвата баллистических ракет
Высокотехнологичная противоракетная система THAAD, предназначенная для перехвата баллистических ракет - Sputnik Moldova
Abonare
Coreea de Sud se va strădui să amplaseze ”cât se poate de repede” pe teritoriul său scuturi antirachetă de tehnologie înaltă THAAD, dar acest lucru nu este pe placul Rusiei și Chinei.

 

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Seulul promite Phenianului să răspundă cu o ”pedeapsă puternică” dacă vecinii din nord vor continua să amenințe cu ”măsuri fizice” planurile de amplasare în Coreea de Sud a a scuturilor antirachetă americane THAAD.

Săptămâna trecută, SUA și Coreea de Sud au ajuns la o înţelegere cu privire la desfășurarea scutului antirachetă înalt tehnologic THAAD, destinat interceptării rachetelor balistice ale Coreii de Nord. În declarația ministerului apărării al Coreii de Sud se spunea că scutul va fi amplasat ”cât se poate de repede”. Ca răspuns, după cum transmite Sputnik Internațional, autoritățile nord-coreene au avertizat că vor lua măsuri ”fizice” de răspuns la amplasarea scutului antirachetă.

”Dacă Coreea de Nord va ignora avertizările noastre serioase și va continua acțiunile nechibzuite și hazardate, atunci ea se va confrunta cu o pedeapsă puternică și hotărâtă”, citează agenția afirmaţiile lui Mun Sun Gyun.

Totodată, amplasarea scuturilor antirachetă în partea de sud a peninsulei Coreene a trezit îngrijorarea guvernelor Rusiei Și Chinei. Însă Seulul s-a grăbit să dea asigurări că planurile de amplasare a scuturilor de interceptare a rachetelor  din afara atmosferei ” nu sunt orientate împotriva Chinei, Rusiei sau altor țări terțe”.

 

 

Fluxul de știri
0