Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

A fost asasinat consulul onorific al României la San Salvador

Andrzej Duda: Pro-EU Politics Is A Dud
Abonare
Consulul general onorific al României la San Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat duminică în locuința sa, anunță purtătorul de cuvânt al procuraturii din El Salvador.

BUCUREȘTI, 11 iulie — Sputnik. Potrivit poliției locale, diplomatul a fost găsit mort în locuința sa după ce în prealabil a fost legat, având şi „un căluș în gură". Deocamdată nu se cunosc motivele care au dus la asasinarea sa însă autoritățile nu exclud o implicare a unor grupări criminale locale, scrie Agerpres.

Diplomatul Ricardo Emanuel Salume Barake era cetăţean salvadorian și singurul reprezentant diplomatic al României în San Salvador. Știrea a fost confirmată și de Ambasada României din Mexic.

R. E. Salume Barake este al doilea diplomat asasinat în El Salvador în acest an după ce pe 26 mai, Carlos Armando Lemus, consul onorific al Panama, a fost găsit fără viaţă în maşina sa, precizează Gândul.

El Salvador este statul cu cel mai ridicat grad al violenţei, între 1 ianuarie şi 13 iunie 2016 pierzându-şi viaţa peste 2.000 de persoane.

Fluxul de știri
0