Directorul unei bănci de stat câștigă de șase ori mai mult decât șeful statului

© www.business-review.euTraian Halalai, șeful Eximbank din România
Traian Halalai, șeful Eximbank din România - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele executiv al băncii de stat Eximbank, Traian Halalai, este cel mai bine plătit membru din boardul celei mai profitabile companie de stat din România. Potrivit unui document oficial al Guvernului, el are un salariu lunar brut de 30.500 de euro.

BUCUREŞTI, 10 iulie – Sputnik. Salariul lui Traian Halalai, preşedintele executiv al Eximbank, este de aproape 50 de ori mai mare decât salariul mediu brut lunar din România, în valoare de 640 de euro, scrie Romania Insider.

Banconote euro - Sputnik Moldova
Vezi salariile miniștrilor, președintelui și altor demnitari, tăiate de Guvern

Preşedintele României are un salariu lunar de aproape 4.800 de euro, însă preşedintele executiv al băncii de stat Eximbank câştigă de şase ori mai mult decât Klaus Iohannis.

Eximbank este banca românească care sprijină companiile cu activităţi de export şi de import, având active de 850 de milioane de euro la sfârșitul anului 2015, potrivit BNR.

Radu Graţian Gheţea este al doilea cel mai bine plătit român, cu un salariu de 28.000 de euro pe lună. Gheţea conduce CEC Bank, cel mai mare creditor de stat. CEC Bank este a şasea cea mai mare bancă din România, cu active totale de 6,1 miliarde de euro.

Guvernul român a publicat pentru prima dată lista tuturor membrilor consiliului de administrație din companiile controlate de stat, precum şi salariile acestora. Lista cuprinde 877 de persoane numite de 11 ministere să reprezinte statul în funcțiile cheie din consiliile de administrație ale companiilor aflate sub autoritatea lor. Astfel că mulți dintre membrii consiliului lucrează și în ministere.

Fluxul de știri
0