Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fost ministru: m-a presat un ambasador, iar România este un "yes man" în UE

© dcnews.roEugen Teodorovici, fostul ministru al finanțelor în guvernul Ponta
Eugen Teodorovici, fostul ministru al finanțelor în guvernul Ponta - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru de finanțe în Guvernul Ponta a promis că va dezvălui presiunile la care a fost supus din partea unui ambasador al unui stat european.

BUCUREȘTI, 9 iulie – Sputnik. Eugen Teodorovici, fostul ministru al finanțelor în guvernul Ponta, a anunțat că urmează să facă publică o scrisoare primită în perioada mandatului său din partea unui ambasador important. Diplomatul, potrivit DC News, l-ar fi îndemnat să nu aplice anumite măsuri în economie.

Fostul ministru promite că în luna iulie va prezenta scrisoarea, pe care ar fi primit-o din partea unui ambasador al celui mai important stat din Europa după Brexit, care cerea să nu fie aplicate anumite măsuri, afirmând că acestea “ar risca să ducă economia într-o zonă riscantă”.

Повседневная жизнь, viaţa cotidiană - Sputnik Moldova
Societate
Câţi tineri sunt în Moldova şi ce fel de agenţie vor avea aceştia

“Am să întreb la fel de retoric și public pe domnul ministru Comănescu dacă cumva ambasadorii acelei țări în state precum Spania, Franța, Italia, chiar Marea Britanie, au cerut acelor guverne același lucru, vizavi de deficit, și dacă nu acel ambasador să fie trimis acasă. Nu poți tu ca ambasador să te bagi în treburile mele interne, e politica mea fiscal-bugetară, tu vezi-ți de treaba ta, pe diplomație și pe relațiile mele bilaterale cu tine”, a declarat Teodorovici la DC News Live.

România, din păcate a pierdut an de an prin aceste poziții de "yes man" sau de "ghiocel" în fața Uniunii Europene", afirmă fostul ministru al finanțelor.

Teodorovici consideră că România, ca stat membru UE, nu trebuie să accepte orice i-ar spune Comisia Europeană sau Parlamentul European. 

"Nu pot uita lupta de anul trecut pe Codul Fiscal și șuturile pe care încercau unii să mi le dea mie și premierului Ponta, acuzându-ne că ducem țara în haos. Și așa cum noi am semnat în baza legii că răspundem în cazul în care se alege praful de țară, așa vreau și eu în iulie, retoric, să întreb ce o să se întâmple cu cei care au spus să nu facem acest lucru”, afirmă fostul ministru.

Fostul ministru al finanțelor se referă la inițiativa de reducere a TVA la alimente de la 24 la  9 la sută, care, potrivit lui, ar fi adus în bugetul de stat miliarde de lei, a diminuat evaziunea fiscală și a mărit consumul.

Fluxul de știri
0