Magazinul românilor din Norwich, incendiat. Reacția MAE de la București

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaIncendiu, pompieri
Incendiu, pompieri - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă incendierea unui magazin, care aparține unor cetățeni români din localitatea britanică Norwich.

CHIȘINĂU, 9 iulie – Sputnik. Diplomația română reacționează la cazul incendierii unui magazin din localitatea Norwich, care aparține unor cetățeni români și condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetățenilor săi, se spune într-un comunicat oficial al instituției.

Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie.

“Statul român urmăreşte să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare la adresa cetăţenilor români şi îndeamnă cetățenii români care au cunoștință de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra”, se spune în comunicatul oficial al MAE de la București.

Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie.

MAE adresează, totodată, mulţumiri comunităţii  de afaceri din Norwich, care  s-a solidarizat şi a fost alături de familia de români afectată de incident.

Fluxul de știri
0