Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ultima șansă a lui Chirtoacă

© Sputnik / Мирослав РотарьИнаугурация Олимпийского Дома
Инаугурация Олимпийского Дома - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți activiști civici s-au mobilizat pentru organizarea unui referendum în vederea revocării din funcție a actualului primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă.
Ultima șansă a lui Chirtoacă

Activiștii civici sunt oameni care cunosc realitățile triste din Primăria Chișinău nu din auzite. Aceasta este părerea activistului civic Victor Chironda, care este și  expert în dezvoltarea urbană, pe care a exprimat-o într-un interviu realizat în studioul radio Sputnik Moldova. Potrivit lui, și o mare parte dintre chișinăuieni înțeleg gravitatea situației. De aceea, spune Chironda, "doar la referendum oamenii ar putea să se expună și să aleagă dacă Dorin Chirtoacă merită să rămână în funcție sau nu, aceasta fiind și o ultimă șansă a edilului. În cazul în care nu va obține susținere din partea cetățenilor, își va lua rămas bun de la funcție pentru cel puțin patru ani".

Victor Chironda susține că ar putea apărea mai multe obstacole în procesul de organizare a acestui referendum.

„Obstacolele pot fi multe deoarece acesta este un proces care implică multă politică. Noi cunoaștem situația din Justiție, credem că s-ar putea și acolo să avem probleme. Totuși noi avem pentru ce să inițiem un referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă. Motive sunt o sumedenie, de la cazurile de corupție din Primărie până la tragediile care au avut loc în ultimul timp, mă refer aici la explozia de la Piața Centrală și nu doar" a declarat Chironda.

Activistul civic este de părere că după demiterea lui Dorin Chirtoacă vor apărea mulți candidați vrednici pentru funcția de primar.

Autor: Cristina Danuța

Fluxul de știri
0