Calendarul desfășurării concursului de admitere în școli profesionale și colegii

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi, examene
Elevi, examene - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Concursul de admitere în școli profesionale și colegii se va desfășura în perioada 18 iulie-5 august, potrivit unui Ordin semnat de Ministerul Educației.

BUCUREŞTI, 8 iulie — Sputnik. Pentru anul de studiu 2016-2017 sunt disponibile 9616 de locuri în colegii/centre de excelență la 89 de specialități și 9600 de locuri în școli profesionale la 80 de meserii.

Абитуриенты перед вступительным испытытниями - Sputnik Moldova
Admitere 2016: câte burse alocă statul român tinerilor moldoveni

Conform Ordinului Ministerului român al Educației, anunțarea rezultatelor va avea loc până pe 8 august. Concursul repetat pentru locurile neacoperite se va desfășura în perioada 9-12 august, iar anunțarea rezultatelor va avea loc până pe 15 august.

În cazul programelor de formare profesional tehnică secundară în școli profesionale concursul de admitere se va desfășura în perioada 18 iulie-12 august, cu anunțarea rezultatelor până pe 15 august. Concursul repetat pentru locurile neacoperite va avea loc între 16-25 august, iar anunțarea rezultatelor se va face până pe 26 august.

La concursul de admitere în învățământul profesional tehnic (colegii, centre de excelență și școli profesionale) pot participa absolvenții de gimnaziu, cu certificat de studii gimnaziale; absolvenții de liceu, cu diplomă de bacalaureat; absolvenții școlii medii generale, cu atestat de studii; absolvenții cu certificat de studii liceale sau echivalente acestora.

Fluxul de știri
0