Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

În ritm de dans: prezentarea uniformei selecționatei olimpice a Moldovei

Abonare
Colectivul de dans ”Blak & White” a prezentat pe scena Teatrului de Operă și Balet uniforma în care sportivii moldoveni vor evolua la Jocurile Olimpice din Brazilia.

Uniforma selecționatei Moldovei a fost confecționată de o companie franceză. Din set fac parte varianta sportivă și cea festivă a vestimentaţiei. În total, pentru fiecare sportiv au fost pregătite câte 14 unități diferite de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Creatorii uniformei au decis să pună accentul pe diverse nuanțe ale culorii albastre. Setul sport este de culoarea cerului în partea de sus și mai închis în partea de jos. Există două variante festive — închisă și deschisă.

La Jocurile Olimpice de la Rio Moldova va fi prezentată de trei luptători — Mariana Cherdivara-Eșanu (58 kg), Evgheni Nedealco (74 kg) și Nicolae Ceban (97 kg), de aruncătoarele de ciocan Zalina Merghieva și Marina Nichișenco, de maratoniștii Roman Prodius și Lilia Fisicovici, de aruncătorul de greutate Ivan Emelianov, de aruncătorul de ciocan Serghei Marghiev, de aruncătoarele de disc Natalia Stratulat (numele anterior Artâc) și Dimitriana Surdu, de Vladimir Letnicov la săritură triplă, de canoistul Serghei Tarnovschi (canoe simplu, 1000 m), dar și de Oleg Tarnovschi și Oleg Nuța (canoe dublu, 1000 m), de taekwondo-istul Aaron Cuc (80kg), înotătorii Alexsei Sanicov (200 m, stil liber) și Tatiana Chișca (100 m, brasse), judo-istul Valeriu Duminică (81 kg), de Alexandra Mârca la trageri cu arcul, dar și de halterofilii Alexandr Șpac (77 kg) și Iurie Dudoglo (56 kg).

Fluxul de știri
0