Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Hackerii amenință participanții la summitul NATO

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaСаммит НАТО откроется в Варшаве 8 июля
Саммит НАТО откроется в Варшаве 8 июля - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în problemele Orientului Apropiat, doctorul Voiceh Shevtse, a avertizat că "amenințarea se pare a fi serioasă și nu este scrisă cu ajutorul translatorului ie internet sau cu dicționarul în mână".

CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. Poliția și Agenția securității interne din Polonia cercetează spargerea de către necunoscuți a paginii oficiale a congresului catolic Ziua mondială a tineretului care va avea loc în țară la sfârșitul lui iulie: pe site au fost amplasate amenințări la adresa participanților la summitul NATO din Varșovia, aparent, din partea teroriștilor islamici.

După cum relatează RIA Novosti cu referire la televiziunea poloneză, pe pagina de internet sdm.lublin.pl a apărut o postare în limbile poloneză și arabă:

"Slavă lui Allah! A venit timpul răzbunării. Dușmanii noștri s-au adunat într-un singur loc. Summitul NATO împreună cu Varșovia vor arde în focul sfânt".

Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
NATO are planuri mari pentru Moldova

În prezent, funcționalitatea site-ului este restabilită.

După cum subliniază expertul în problemele Orientului Apropiat Voiceh Shevtse, inscripția în limba arabă conține greșeli, autorul mesajului, probabil, nu este locuitor al regiunii, dar, spre exemplu, locuitor al Germaniei sau al Franței. Totodată, el a mai adăugat că amenințarea "pare a fi serioasă și nu este scrisă cu ajutorul translatorului ie internet sau cu dicționarul în mână".

Se mai menţionează că aceasta nu este prima amenințare care apare în ultima perioadă în legătură cu summitul NATO care are loc la Varșovia (8-9 iulie) și a Zilei mondiale a tineretului (26-31 iulie).

Anterior, mai multe mass-media au primit amenințarea în care era vorba de "luptători" care sunt gata să ucidă necredincioșii în Lublin, Suvalkai, Olsztyn, Bydgoszcz și Białystok".

Fluxul de știri
0