Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stoltenberg: statele să decidă singure dacă vor să adere la NATO

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaСаммит НАТО откроется в Варшаве 8 июля
Саммит НАТО откроется в Варшаве 8 июля - Sputnik Moldova
Abonare
În discursul rostit vineri la summitul NATO de la Varșovia, secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, a declarat că fiecare națiune este liberă să-și aleagă propria cale și nimeni nu poate să împiedice deciziile acestora.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Potrivit lui Stoltenberg, dacă Ucraina, Georgia sau alte țări își vor manifesta în mod practic dorința de a adera la Alianță, decizia o vor lua doar aceste țări și membrii organizației și nimeni nu va putea împiedica acest lucru.

Военные учения НАТО Spring storm в Эстонии. Exerciții militare NATO, Spring storm în Estonia - Sputnik Moldova
SURSE: Ucraina și România, într-un front comun NATO

El a amintit că Kievul la ora actuală va mai "aștepta" cu depunerea cererii de aderare la NATO.

”Noi susținem Ucraina, noi îi oferim susținere politică și practică, noi vom spori această susținere la acest summit”, a spus Stoltenberg.

El a mai adăugat că principiul potrivit căruia fiecare națiune este liberă să-și aleagă propria sa cale, rămâne a fi unul fundamental.

”Asta se referă la Georgia, Ucraina și la alte țări. Dacă Georgia sau Ucraina vor dori să devină membri ai NATO, asemenea decizii vor fi luate de către aceste țări și țările din Alianță”, a subliniat secretarul general.

Summit-ul NATO se desfășoară la Varșovia în zilele de 8 și 9 iulie curent.

Fluxul de știri
0