Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Averea lui Vlad Filat, la licitație publică

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De vânzarea bunurilor mobile și imobile confiscate de la fostul premier Vlad Filat se vor ocupa executorii judecătorești. Transmiterea acestor bunuri în posesia statului și vânzarea lor ulterioară în cadrul unor licitații publice nu ține de competența procurorilor.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Fiind solicitată de corespondentul Sputnik, procurorul Adriana Bețișor a declarat că de bunurile din proprietatea lui Vlad Filat, ce ar urma să fie confiscate de stat în baza sentinței de condamnare a acestuia, nu se vor ocupa procurorii. Sarcina legală a acestora se încheie odată cu pronunțarea unei sentințe definitive.

Vlad Filat Nicolaie Timofti Влад Филат Николай Тимофти - Sputnik Moldova
Iată lista cu averea lui Filat care va trece în proprietatea statului

Totodată, Adriana Bețișor a ținut să precizeze că, de regulă, aceste proceduri durează.

”După ce sentința devine executorie, urmează o procedură sofisticată de evaluare a bunurilor și de organizare a licitației publice de vânzare a acestora”, a subliniat procurorul.

Până la vânzarea la licitație publică a bunurilor lui Vlad Filat mai este mult, deoarece abia a fost pronunțată sentința de către prima instanță. Procurorul Adriana Bețișor a declarat că o va ataca la Curtea de Apel, deoarece nu este de acord cu pedeapsa privativă de libertate de numai 9 ani, aplicată condamnatului.

Anterior, procurorul a menționat între altele că pedepse similare le sunt aplicate unor cetățeni care comit infracțiuni cu consecințe mult mai puțin grave decât consecințele produse de faptele fostului președinte al PLDM.

Însă această hotărâre încă nu a fost atacată. Procurorul a subliniat că documentul este voluminos și trebuie studiat minuțios pentru ca în cererea de apel să fie argumentată corect și complet poziția părții acuzării.

Fluxul de știri
0