Ginerele lui Trump a vorbit despre rădăcinile sale belaruse

© AP Photo / Evan AgostiniДжаред Кушнер и Иванка Трамп
Джаред Кушнер и Иванка Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Ruda candidatului la funcția de președinte al SUA a relatat într-un interviu că este nepotul unor supraviețuitori ai Holocaustului. Bunica lui a reușit să fugă în timpul războiului dintr-un ghetou din localitate.

CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. Jared Kushner, ginerele candidatului la funcția de președinte al SUA, Donald Trump, a mărturisit că patria bunicii sale este Novogrudok, transmite Sputnik Belarus cu referire la interviul lui Kushner pentru publicația The New York Observer.

Potrivit afirmaţiilor rudei lui Trump, în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei familia bunicii lui a ajuns în ghetoul din Novogrudok, dar a reuşit să fugă şi să ajungă la partizani.

Republican U.S. presidential candidate Donald Trump holds a rally with supporters in Albuquerque, New Mexico, U.S., May 24, 2016 - Sputnik Moldova
Donald Trump despre Brexit: fantastic

"Eu sunt nepotul unor oameni care au putut să supraviețuiască în holocaust. La 7 aprilie 1941, naziștii au încercuit un ghetou evreiesc la Novogrudok. Oamenii au fost aliniați în două coloane: cine urma să moară — în dreapta, iar cine să trăiască — în stânga. Sora bunicii mele, Esfir, a încercat să se ascundă într-o casă din vecinătate. Un băiat, văzând că ea a fugit, a târât-o de acolo și astfel ea a nimerit printre cei 5100 de oameni care au decedat în acest prim masacru al evreilor din Novogrudok. În anul 1943, în noaptea dinainte anului nou evreiesc, 250 de persoane care au mai rămas din cei 20 de mii de evrei din Novogrudok și-au pus în gând să fugă prin tunelul subteran săpat de ei, care ieșea în afara îngrădirii. Ei au scos din funcțiune proiectoarele și au scos cuiele din acoperişul metalic, pentru ca acesta să facă zgomot la bătaia vântului pentru a nu fi auziţi cei care fugeau din ghetou", a povestit Kushner.

Ginerele lui Tramp a mai adăugat că nu toate rudele lui au reușit să iasă din tunel — fratele bunicii a fost ucis de fasciști. Mai târziu, bunica lui Kushner a dat de un grup de partizani sovietici, unde a făcut cunoștință cu viitorul său soț.

Kushner a mai îndemnat să nu fie învinuit Trump de toate relele, pe care mass-media îl învinuiesc de antisemitism și intoleranță.

Donald Trump este singurul posibil candidat la funcția de președinte al SUA din partea Partidului Republican. Miliardarul și-a construit cariera politică pe pe seama unor afirmaţii dure despre migranți și a populismul legat de declarațiile naționaliste.

Fluxul de știri
0