Ginerele lui Trump a povestit despre rădăcinile sale belaruse

© AP Photo / Charlie NeibergallRepublican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally - Sputnik Moldova
Abonare
Ruda candidatului pentru funcția de președinte al SUA a mărturisit într-un interviu că este nepotul unui supraviețuitor al Holocaustului. În perioada celui de-al doilea război mondial, bunica lui a reușit să evadeze din ghetto-ul local.

CHIȘINĂU, 7 iulie — Sputnik. Ginerele candidatului pentru funcția de președinte al SUA, Donald Trump, — Jared Kushner a recunoscut că bunica sa este originară din Novogrudok, comunică Sputnik Belarus, cu referire la interviul oferit de Kushner publicației The New York Observer.

Potrivit rudei lui Trump, familia bunicii a ajuns în ghetto-ul din Novogrudok în perioada celui de-al doilea război mondial, dar a reușit să evadeze și să ajungă la partizani.

"Sunt nepotul oamenilor care au supraviețuit holocaustului. La 7 decembrie 1941 naziștii au înconjurat ghetto-ul evreiesc din Novogrudok. Locuitorii au fost aliniați în două rânduri: cine trebuie să moară au fost trimiși în partea dreaptă, cine trebuie să trăiască — în partea stânga. Sora bunicii, Esfir, s-a ascuns într-o casă vecină, însă un băiat care a zărit-o fugind, a scos-o afară. În acest fel, ea s-a trezit printre cei 5100 de oameni care au murit în primul măcel al evreilor din Novogrudok. În anul 1943, în noaptea din ajunul anului nou evreiesc, 250 de persoane care au rămas vii din totalul celor 20 de mii de evrei car

Republican U.S. presidential candidate Donald Trump holds a rally with supporters in Albuquerque, New Mexico, U.S., May 24, 2016 - Sputnik Moldova
Donald Trump despre Brexit: fantastic
e locuiau în această localitate au planificat o evadare printr-un tunel săpat în pământ. Ei au scos din funcție farurile și țintele din acoperișul din tablă, pentru ca acesta să facă zgomot în timp ce evadau", a povestit Kushner.

Ginerele lui Trump a adăugat că nu toate rudele au reușit să fugă prin tunel. Fratele bunicii a fost ucis de naziști. Mai târziu, bunica lui Kushner a reușit să ajungă la partizanii sovietici, unde a făcut cunoștință cu viitorul ei soț.

Kushner a îndemnat "să nu se pună etichete pe Trump", care este învinuit des de antisemitism și intoleranță.

Donald Trump este unicul candidat pentru funcția de președinte al SUA din partea Partidului Republican. Miliardarul și-a construit cariera politică pe discursuri violente împotriva imigranților.

Fluxul de știri
0