Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Comitetul Naţional Olimpic are o „nouă casă”

Abonare
Casa olimpică, astfel a fost numit edificiul reînnoit în care, din 7 iulie, îşi va afla sediul nu doar Comitetul Naţional Olimpic , ci şi Academia Olimpică, muzeul, Asociaţia „Femeile şi Sportul”, dar şi Fundaţia campionilor olimpici.

Inaugurarea solemnă a clădirii şi a principalului simbol olimpic — inelele olimpice executate în bronz şi instalate la intrare, a avut loc joi.
„Clar că pentru noi astăzi este o mare sărbătoare, fiindcă această casă olimpică ne va da posibilitatea să găzduim o mulţime de organizaţii neguvernamentale, inclusiv Comitetul Olimpic, cel care atâţia ani a sperat. Am vorbit de atâtea ori cu dumneavoastră în şedinţe şi mitinguri că merităm şi vrem", a declarat preşedintele CNO Nicolae Juravchi.

Spicherul Andrian Candu a subliniat conotaţia simbolică a momentului, deoarece anume anul acesta se împlinesc 25 de ani din ziua constituirii Comitetului Naţional Olimpic din Moldova.

„Mişcarea olimpică în general are o tradiţie foarte bogată. Moldovenii sunt talentaţi şi în sport, nu doar în sport, dar şi în sport. Pe parcursul istoriei — şi dumneavoastră aţi scris istorie, domnul Juravchi, ştiţi foarte bine că au fost realizări deosebite. Sunt şapte medalii de aur, opt medalii de argint, treisprezece medalii de bronz. Şi nu poate fi altfel decât o astfel de casă să găzduiască pe cei care prin curaj, muncă, perseverenţă, patriotism duc cu adevărat numele şi acest drapel, tricolorul nostru, ca adevăraţi ambasadori, pe toate meleagurile şi toate ţările, iar mai ales la Jocurile Olimpice", a subliniat spicherul.

La ceremonia festivă a participat şi vicepreşedintele Comitetului Olimpic European, Alexandr Kozlovski.

„Trecerea într-o clădire nouă este pentru orice Comitet Olimpic din lume un eveniment important şi o sărbătoare, iar pentru Comitetul Olimpic din Moldova evenimentul are o semnificaţie dublă", a spus Kozlovski.

Fluxul de știri
0