Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Duda: NATO trebuie să-şi deschidă ușile pentru Ucraina, Georgia și Moldova

© REUTERS / Ints KalninsAndrzej Duda
Andrzej Duda - Sputnik Moldova
Abonare
Andzej Duda consideră că "alianța trebuie să susțină și să lase ușile deschise pentru Ucraina, Georgia și Moldova. Închiderea ușilor de către NATO ar fi un semnal foarte prost".

CHIȘINĂU, 7 iul — Sputnik. Potrivit opiniei președintelui Poloniei Andrzej Duda, exprimată de către acesta într-un interviu pentru agenția de știri RAR, NATO trebuie să susțină Ucraina, Georgia și Moldova și să rămână deschisă pentru aceste țări, transmite RIA Novosti.

Răspunzând la întrebarea dacă organizaţia ar trebui, în opinia sa, să se lărgească, Duda a declarat că NATO trebuie să-și consolideze colaborarea cu Suedia și Finlanda pentru că aceste țări sunt legate strategic de alianță.

Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
NATO are planuri mari pentru Moldova

"În opinia mea, alianța trebuie să promoveze în primul rând o politică a ușilor deschise. Nu se poate spune că alianța Nord-Atlantică este deja completă și de aceea nici o țară nu mai poate adera la aceasta. Sunt foarte bucuros că la summitul NATO de la Varșovia (8-9 iulie) va fi prezent președintele Muntenegrului, care va adera la alianța Nord-Atlantică. Acest exemplu arată că politica ușilor deschise este menţinută", a spus președintele polonez.

"Consider de asemenea că NATO trebuie să susțină și să lase ușile deschise pentru Ucraina, Georgia și Moldova. Desigur, acest proces poate fi îndelungat din punctul de vedere temporal, însă închiderea ușilor NATO ar fi un semnal foarte prost", a mai adăugat Duda.

 

 

Fluxul de știri
0