Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tăriceanu: Iohanins merge de capul lui la Varșovia

© photo: facebook/Nicolae Timofti Presedintele Republicii MoldovaПрезидент Молдовы Николай Тимофти и президент Румынии Клаус Йоханнис
Президент Молдовы Николай Тимофти и президент Румынии Клаус Йоханнис - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să se consulte cu Parlamentul înainte de stabilirea unui mandat privind Summitul NATO de la Varșovia.

BUCUREŞTI, 7 iulie — Sputnik. Participarea președintelui Klaus Iohannis la prima sesiune de lucru a Consiliului Nord-Atlantic de la Varșovia a stârnit reacții critice în rândul clasei politice.

Liderul liberalilor de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este nemulțumit de faptul că nu a existat o consultare prealabilă cu Parlamentului și lasă să se înțeleagă că participarea președintelui României va fi una doar formală la această reuniune.

"Fără să încalce litera Constituției, ci doar spiritul ei, președintele Iohannis și-a fixat un mandat pentru acest summit fără măcar să informeze Parlamentul și fără măcar să invite pe liderii partidelor parlamentare la o consultare reală", a declarant Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că apartenența, solidaritatea și loialitatea României față de Uniunea Europeană și NATO nu trebuie în niciun caz să se rezume la a spune 'DA' la orice inițiativă politică sau birocratică venită dinspre aceste alianțe, precizează sursa citată.

La scurt timp după aceste declarații, Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a aflat că a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, transmite Agerpres.

Fluxul de știri
0