SECRET DE STAT: "Se discută pe la colţuri despre colapsul României" (analist)

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAfaceri.Economie.Privatizare
Afaceri.Economie.Privatizare - Sputnik Moldova
Abonare
Secretele de stat ale României nu trebuie să apară public, dar e timpul ca societatea românească să dezbată câteva secrete de stat foarte serioase pentru că starea naţiunii este gravă, scrie într-un editorial purtătorul de cuvânt al unui partid afiliat la Parlamentul European.

BUCUREŞTI, 7 iulie — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al noii formațiuni politice afiliate grupului europarlamentar "Mișcarea pentru Europa Națiunilor și Libertății", Partidul Frontul Naţional, a publicat joi, 7 iulie, un editorial în care cheamă societatea civilă, politicienii şi experţii să fie uniţi şi deschişi cu poporul român.

Clement Sava scrie că societatea românească ar trebui să înceapă să dezbată câteva secrete de stat foarte serioase. Cel mai grav dintre secretele de stat este falimentul României, analistul deconspirând faptul că prin instituţiile României decidenţii vorbesc în şoaptă despre catastrofa economică care stă să explodeze asemenea unei bombe cu ceas.

"Se discută pe holuri, în încăperi ascunse, pe la colțuri, dar niciodată clar și cu datele pe față: cât de gravă este prăbușirea economică a României, cât de ireparabil dezastrul social, cât de mare este gradul de înstrăinare al proprietății publice și care mai este, în aceste condiții, viitorul acestei țări, dacă mai este vreunul?", se întreabă Sava în editorialul publicat pe stiripesurse.ro

Al doilea secret de stat este dispariţia companiilor românești, înstrăinarea neîncetată a resurselor umane şi materiale, scăderea demografică și "deziluzia necontenită a românilor faţă de propriul stat", scrie Clement Sava.

Autorul editorialului consideră însă că al treilea secret de stat, și cel mai grav, se referă la neutralizarea şi excluderea cetățenilor din procesul politic şi încremenirea lor în imposibilitatea de a schimba ceva în propria lor ţară. Alegerile locale din 5 iunie au fost "o șaradă bine ticluită", "o peticire", "vopsirea din când în când în culori noi a acelorași vechituri".

În final, Clement Sava face apel către toate forţele naţiunii să se unească înainte de a fi prea târziu.

Fluxul de știri
0