Jurnalist, după remanierile lui Cioloș: Democrația de azi e impusă de SUA

© Photo : EuroParlamentarulIon Cristoiu
Ion Cristoiu - Sputnik Moldova
Abonare
Reputatul jurnalist Ion Cristoiu se arată extrem de afectat de modul în care premierul României, Dacian Cioloș, a procedat în cazul ultimei remanieri și lasă să se înțeleagă că democrația de astăzi este o iluzie.

BUCURESTI, 7 iulie — Sputnik. Editorialistul Ion Cristoiu se declară dezamăgit de modul în care a evoluat democrația românească în ultimii ani și spune că din acest punct de vedere democrația autentică a existat doar în perioada post-decembristă.

"Sunt un nostalgic al vremurilor postdecembriste când în România era o democrație autentică, impusă de popor prin alegeri libere şi corecte, și nu democrația de republică bananieră de acum, impusă de Ambasada SUA, noul nostru Frate mai Mare (ce blestem pentru Poporul acesta să fie călărit tot timpul de un Frate mai Mare, fie de la Sud, fie de la Răsărit, fie de la Apus!) prin sergenții majori din Instituțiile de forță", scrie Cristoiu în editorialul de azi din Evenimentul Zilei.

Acesta afirmă că, din punct de vedere al modului în care a evoluat societatea românească, este și un nostalgic al vremurilor comuniste în lucrurile bune și pe care capitalismul românesc sălbatic ar fi trebuit să le preia și înfierează modul în care presa din România a trecut sub tăcere subiectul remanierii Guvernului Cioloș.

Fluxul de știri
0