Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Alexandru Stratan, despre ce urmează după vizita lui Rogozin

Abonare
Economia Republicii Moldova are nevoie de relansarea relațiilor comerciale cu Federația Rusă, chiar dacă ponderea exportului în această țară a scăzut dramatic în ultimii ani, ajungând la aproximativ 10 la sută din totalul exporturilor.
Alexandru Stratan, despre ce urmează după vizita lui Rogozin

De această părere este directorul Institutului Național de Cercetări Economice din cadrul Academiei de Științe, Alexandru Stratan, care s-a referit la posibilele rezultate ale vizitei vicepremierului rus Dmitri Rogozin la Chișinău. În cadrul unei interviu acordat studioului radio Sputnik Moldova, el a declarat că, deși exporturile spre est s-au diminuat atât de mult, oricum, Federația Rusă rămâne a fi un partener important și pentru că pe această piață sunt îndreptate produsele agroalimentare moldovenești perisabile. Alexandru Stratan consideră că Republica Moldova are nevoie să revină la volumele de export din perioada 2000-2005, când pe piața Federației Ruse erau comercializate 70-80 la sută din toată producția agroalimentară.

Autor Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0