Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Greşeala unui angajat al puşcăriei îl poate ţine închis până la 10 ani

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Ofiţerii CNA au reţinut un şef de la Penitenciarul 17 şi un poliţist pentru corupere pasivă. Au cerut bani în schimbul angajării în calitate de gardian.

CHIŞINĂU, 6 iul – Sputnik. Șeful serviciului resurse umane al Penitenciarului nr. 17 și șeful unui sector de Politie din Rezina au fost reținuți de ofițerii CNA și procurori. Cei doi sunt bănuiți de corupere pasivă.

Potrivit CNA, suspecții au estorcat o mie de euro de la o persoană care dorea să se angajeze în funcția de gardian-supraveghetor în cadrul închisorii.

Investigarea cazului și reținerea în flagrant a fost posibilă datorită operațiunii comune a CNA, Serviciului Protecție internă și anticorupție şi Departamentului Instituțiilor Penitenciare. 

Banii transmiși sub controlul CNA au fost depistați la domiciliul angajatului penitenciarului și în mașina personală a omului legii.

Cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore în izolatorul CNA.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 12 mii la 16 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Fluxul de știri
0