Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

BAC-2016: ziua în care vor fi anunțate rezultatele finale

© Sputnik / Сергей Орлов / Accesați arhiva multimediaСдача экзамена
Сдача экзамена - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 14 mii de contestații au fost depuse de către absolvenții liceelor din Moldova după încheierea sesiunii de examen pentru bacalaureat, care s-a desfășurat în perioada 3 - 21 iunie.

CHIȘINĂU, 6 iul — Sputnik. Rezultatele finale la probele de bacalaureat, după examinarea contestațiilor depuse de absolvenții liceelor din Moldova, vor fi anunțate miercuri.

Potrivit datelor preliminare, aproape jumătate dintre absolvenții claselor a douăsprezecea nu au reușit în acest an să-și demonstreze cunoștințele din prima încercare.

Бакалавр 2016 - Sputnik Moldova
Societate
Câte contestaţii au depus în acest an candidaţii la BAC

Conform Ministerului Educației al RM, în acest an au obținut note pozitive 53,95% din numărul elevilor care s-au prezentat la examene.

Dintre aceștia, 1316 absolvenți au media mai mare de „8", iar 172 au obţinut o medie mai mare de „9". Există doar un singur caz de nota „10" pe linie.

În sesiunea de BAC-2016, care s-a desfășurat între 3 şi 21 iunie, au fost scrise și verificate 72 de mii 112 lucrări. În urma notelor primite, absolvenții liceelor din ţară au depus peste14 mii de contestații.

Pe parcursul sesiunii de examinare, 51 de elevi au fost eliminați pentru copiere (în anul trecut au fost 59).

Sesiunea repetată se va desfășura la 18 — 25 iulie.

Fluxul de știri
0