Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Braghiș: e nevoie de modificarea misiunii de pacificare la Nistru

© Sputnik / Sergey Kuznecov / Accesați arhiva multimediaRussian peacekeepers' checkpoint at entrance to Bender
Russian peacekeepers' checkpoint at entrance to Bender - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Dumitru Braghiș, susține că transformarea misiunii de pacificare din regiunea transnistreană ar fi de natură să contribuie la consolidarea încrederii în regiune, iar asta, într-un final, ar putea să conducă la o reglementare exhaustivă.

CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. Într-un interviu oferit pentru portalul rusesc de știri RIA Novosti, Braghiș a subliniat că Guvernul Republicii Moldova pledează de mai mult timp pentru transformarea misiunii de pacificare din regiunea transnistreană în una civilă, cu un mandat internațional corespunzător.

Блокпост российских миротворцев на въезде в город Бендеры - Sputnik Moldova
Politică
Chișinăul insistă asupra evacuării pacificatorilor ruși din Transnistria

”Suntem de părere că asta va contribui la consolidarea încrederii și dialogului dintre cele două maluri ale Nistrului și va conduce într-un final la o reglementare exhaustivă a acestui conflict, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, prin acordarea unui statut special Transnistriei”, a declarat ambasadorul Dumitru Braghiș.

Diplomatul a amintit că și reprezentanții Federației Ruse susțin independența și suveranitatea Republicii Moldova.

În regiunea transnistreană au avut loc tentative de ieșire din componența Republicii Moldova încă până la destrămarea URSS, pe fundalul temerilor legate de o eventuală unire cu România. După conflictul armat din 1992, Transnistria a devenit practic un teritoriu necontrolat de Chișinău.

Fluxul de știri
0