Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Majoritatea rușilor consideră că ONU are în prezent un rol negativ în lume

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaФлаг у Штаб-квартиры ООН
Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Abonare
Rezultatele sondajului realizat de Fondul Opinia Publică denotă că majoritatea rușilor şi-au format în ultima perioadă o atitudine negativă față de activitatea ONU.

CHIȘINĂU, 5 iul — Sputnik. Organizația Națiunilor Unite (ONU) are un rol negativ în lumea modernă — aceasta este opinia majorității rușilor (41%) potrivit rezultatelor sondajului Fondului Opinia Publică din Rusia (FOM).

O cincime dintre respondenți (22%) au o opinie contrară, iar 37% dintre cei chestionați s-au abținut de la un răspuns. De menţionat că rolul negativ al ONU în societatea contemporană este apreciat de oameni cu vârstele cuprinse între 31 și 45 de ani. Şi dimpotrivă, în cea mai mare măsură rolul pozitiv al organizației este subliniat de populaţia tânără din Rusia, în vârstă de 18 — 30 de ani.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur / А.Галбуром - Sputnik Moldova
Societate
ONU, interesată de protecția minorităților naționale în RM

De faptul că ONU are o influență importantă asupra situaţiei internaționale sunt convinși 39% dintre ruși. O opinie opusă au exprimat 32% dintre respondenţi, potrivit datelor Fondului. Totodată, 43 la sută dintre respondenți consideră că influența ONU asupra scenei internaționale s-a diminuat în ultimii ani, iar 29% au subliniat creșterea influenței organizației internaționale.

Majoritatea absolută a celor chestionați (59%) consideră că ONU susține doar poziţia uneia sau câtorva țări. Doar 16% dintre respondenți sunt de părere că organizația internațională exprimă poziția majorității țărilor din lume. Aproximativ două treimi (62%) dintre cei chestionați sunt convinși că activitatea actuală a ONU nu corespunde intereselor Rusiei, o opinie total diferită fiind susținută de 13% dintre ruși. În acelaşi timp, 35% dintre cei chestionați cred că Rusia are o influență nesemnificativă asupra activității organizației internaționale, pe când 26% consideră că FR influențează substanțial asupra politicii acesteia, iar 12% — că nu influențează deloc.

Sociologii din cadrul Fondului Opinia Publică au chestionat 1500 de persoane cu vârsta de la 18 ani în sus, din 53 de subiecţi ai Federației Ruse. Marja de eroare statistică nu depășește 3,6%.

Fluxul de știri
0