„Mașina viitorului", nesigură: autopilotul a ucis un om (VIDEO)

© REUTERS / Beck DiefenbachNew Autopilot features are demonstrated in a Tesla Model S during a Tesla event in Palo Alto, California October 14, 2015
New Autopilot features are demonstrated in a Tesla Model S during a Tesla event in Palo Alto, California October 14, 2015 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Automobilul electric Tesla, supranumit „mașina viitorului" nu pare deja atât de sigur.

CHIȘINĂU, 1 iulie — Sputnik. O persoană a decedat în urma unui accident provocat de sistemul autopilot al „mașinii viitorului".

Potrivit unui comunicat emis de compania Tesla Motors, acesta este primul caz de acest gen, din cele 130 milioane de mile pe care le-au parcurs automobilele Tesla cu un sistem de autopilot activat, scrie site-ul autoblog.md.

Moartea șoferului Joshua Brown ridică mai multe semne de întrebare cu privire la siguranța sistemelor de control automat al mașinii, inclusiv implicațiile de ordin tehnic și juridic.Coliziunea dintre o Tesla şi un camion.

Cum s-a întâmplat totul?

Sedanul Tesla Model S s-a lovit de un camion (tractor) carea avea o remorcă şi care a făcut o manevră în stânga de pe banda din dreapta.

Drept rezultat, autoturismului i-a fost rupt acoperişul pentru că acesta a intrat parţial sub camion, după care a ieşit de pe carosabil, a lovit un gard, a trecut peste un teren, a mai lovit un gard şi, în cele din urmă, s-a oprit violent într-un stâlp.

ambulance - Sputnik Moldova
Bărbat electrocutat în Moldova, în timp ce-şi spăla automobilul

În acest fel, Agenția Națională pentru Siguranța Rutieră (NHTSA) a lansat o amplă anchetă, care presupune și verificarea produselor Tesla Motors.

În cazul în care rezultatele anchetei vor fi negative, în jur de 25 mii de automobile ar putea fi rechemate, scrie agenția Reuters.

Deocamdată, Tesla Motors și NHTSA vorbesc doar de o verificare preliminară.

Accidentul a provocat căderea acțiunilor Tesla la bursă cu 3 la sută.

Compania a recomandat șoferilor să nu lase niciodată mâinile de pe volan, chiar și în cazul în care autopilotul este activat.

În anul 2013 Modelul Tesla S a primit titlul "automobilul anului".

Fluxul de știri
0