Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Filat, îndemnat să renunțe la mandatul de deputat

© Sputnik / Rodion ProcaРаду Бушилэ
Раду Бушилэ - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Filat trebuie să renunțe la mandatul său de parlamentar, dacă mai are măcar un pic de demnitate, a declarat juristul Radu Bușilă în cadrul unui interviu realizat în studioul radio Sputnik Moldova.
Filat, îndemnat să renunțe la mandatul de deputat

Bușilă consideră că fost premier Vladimir Filat, care a fost condamnat la 9 ani de privațiune de libertate, nu mai este în drept să-și ridice salariu de deputat de 11 mii de lei, care îi sunt transferați lunar pe cardul său bancar. Juristul consideră că, mai mult, "Filat trebuie să returneze acești bani deoarece el nu a desfășurat nicio activitate în cadrul Legislativului din momentul reținerii și apoi arestării sale. Transferarea a câte 11 mii de lei în fiecare lună pe contul său bancar este nu doar nejustificată, ci și ilegală. Dacă domnul Filat ar avea măcar puțină demnitate, corectitudine, el ar transfera aceștia bani înapoi Parlamentului sau i-ar dona unei case de copii.

Autor: Sergiu Praporșcic   

Fluxul de știri
0