Partidul Forța Națională, lansat de Le Pen în România, înregistrat oficial

© www.facebook.com/rebega.laurentiuLaurențiu Rebega
Laurențiu Rebega - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentanţii partidului cer coalizarea tuturor forţelor patriotice şi pregătirea pentru alegerile din toamnă cu scopul de a oferi o alternativă capabilă să apere interesele româneşti.

BUCUREŞTI, 1 iulie — Sputnik. Partidul Forţa Naţională, singurul partid din România afiliat la Mişcarea pentru Europa Naţiunilor şi Libertăţii, a fost înscris oficial în registrul partidelor politice la poziţia 121, a anunţat Mircea Găinuşă, secretarul general al partidului.

"Din acest moment, partidul Forţa Naţională începe pregătirea pentru alegerile din această toamnă pentru a oferi societăţii româneşti alternativa unui partid patriotic, capabil să îi apere interesele", spune Mircea Găinuşă.

Французский политик Мари Ле Пен - Sputnik Moldova
Marine Le Pen a salutat lansarea noului partid naționalist în România

Potrivit documentelor depuse la Tribunalul Bucureşti, însemnul partidului Forţa Naţională (FN) este reprezentat de o flacără tricoloră stilizată, colorată în culorile albastru, galben şi roşu.

Denumirea formaţiunii simbolizează stabilitatea, continuitatea şi forţa de renaştere naţională, purtând credinţa în fiinţa colectivă ca resursă morală indestructibilă.

Forţa Naţională a fost lansat în aprilie 2016, cu ocazia vizitei lui Marine Le Pen, preşedinte al Frontului Naţional din Franţa şi copreşedintele grupului ENL, la Sinaia, unde a avut loc Conferinţa Internaţională „Europa Noastră, Europa Naţiunilor".

La evenimentul din aprilie de la Casino Sinaia, unde au participat lideri ai grupului naţionaliştilor din Parlamentul European (Grupul Europa Naţiunilor şi a Libertăţilor), Le Pen a ținut un discurs construit pe ideea că Uniunea Europeană trebuie să dispară.

Fluxul de știri
0