Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima bătălie pentru șefia ZEL ”Bălți”. Cine sunt candidații

© Sputnik / Михаил Фомичев / Accesați arhiva multimediaбокс
бокс - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei a anunțat că a selectat doi potențiali candidați la șefia Zonei Economice Libere (ZEL) ”Bălți”. Aceștia au fost selectați, potrivit instituției, în urma unui concurs public și transparent.

CHIȘINĂU, 1 iul – Sputnik. Astfel, după cele trei probe, comisia de concurs i-a desemnat pe Vasile Șoldan și Mihai Rusu drept potențiali candidați pentru funcția de administrator principal al ZEL ”Bălți”.

Expoziţie, industria mobilă, Barcelona. Выставка мобильной индустрии Mobile World Congress в Барселоне - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Marin Ciobanu: putem atrage sute de milioane, dar cu anumite condiţii

La concurs au participat 11 candidați. Acesta a fost organizat în trei etape, cu eliminarea din competiție, după fiecare probă, a aspiranților cu cel mai mic scor.

În cadrul concursului s-a  ținut cont de pregătirea și experiența profesională a persoanei, calitățile manageriale în administrarea întreprinderii, atragerea proiectelor de investiții, o condiţie fiind şi neafilierea politică.

De asemenea, în procesul de selectare a fost consultată și opinia rezidenților Zonei Economice Libere „Bălți”.

Ministerul Economiei subliniază că ZEL ”Bălți” este cea mai mare zonă economică liberă din țară, care include 11 subzone și în care sunt implementate cele mai mari proiecte investiționale cu un portofoliu de investiții anunțate de circa 120 milioane de euro.

Dată fiind importanța acestei entități, Ministerul Economiei subliniază că va propune un candidat la șefia acesteia doar după ce vor avea loc consultări cu rezidenții ZEL „Bălți”.

Fluxul de știri
0