Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Surpriză explozivă descoperită de un sătean în grădina sa

© Sputnik / Мирослав РотарьAlertă cu bombă
Alertă cu bombă - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul anului, geniştii Armatei Naţionale au distrus 429 de obiecte explozive. Doar în luna iunie, au fost nimicite 244 de obiecte explozive.

CHIŞINĂU, 1 iul – Sputnik. Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat în luna iunie 244 de obiecte explozive pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Locotenent-colonelul Serghei Chilivnic, şef Serviciu Geniu, Comandamentul Forţe Terestre, a declarat că geniştii militari au fost solicitaţi în localităţile din raioanele Cantemir, Ştefan Vodă, Soroca, Făleşti şi Călăraşi.

Alertă cu bombă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Bomba depistată la o şcoală din Chişinău avea o rază de acţiune de 200 de metri

Ultimul caz a fost înregistrat în raionul Soroca. Un locuitor al satului Şolcani, raionul Soroca, a depistat în grădina sa un arsenal de muniţii. În urma cercetărilor efectuate de geniştii Brigăzii “Moldova” au fost identificate şi lichidate 233 de cartuşe din cel de-al Doilea Război Mondial.

Tot în luna iunie, militarii din Batalionul de Geniu “Codru” au intervenit în localităţile Hirova, raionul Călăraşi, şi Antoneşti, raionul Ştefan Vodă, unde au neutralizat o grenadă de mână F-1 şi un proiectil de artilerie.

Ambele obiecte explozive erau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi au fost descoperite de localnici în timpul lucrărilor agricole.

De la începutul anului, geniştii Armatei Naţionale au distrus 429 de obiecte explozive.

Fluxul de știri
0