Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Gazele naturale vor fi livrate nu doar din Est spre Vest, ci și invers

© Ruslan Surugiu/FacebookRuslan Surugiu
Ruslan Surugiu - Sputnik Moldova
Abonare
Peste doar câțiva ani, gazele naturale vor fi livrate și din Vest spre Est, nu doar din Est spre Vest așa cum este în prezent. Totuși, se pare că Republica Moldova va rămâne "fidelă" gazului importat din Est.
Expert: Gazele naturale vor curge nu doar din Est spre Vest, dar și invers

Directorul Centrului de Eficiență Energetică și Resurse Regenerabile, Ruslan Surugiu, susține că a mai rămas foarte puțin timp până la momentul în care Republica Moldova va putea importa gaz și din altă parte decât din Rusia. Deoarece peste doar câțiva ani gazele naturale vor fi livrate nu doar din Est spre Vest, ci și din Vest spre Est. Pe de altă parte, expertul în energetică în proiectele Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, Sergiu Ungureanu, susține că Moldova nu are infrastructura necesară, iar gazoductul Iași-Ungheni nu va fi prelungit foarte curând până la Chișinău, fapt ce va determina autoritățile să rămână fidele importurilor din Est, adică gazului rusesc.

Autor: Cristina Danuța

Fluxul de știri
0