Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Două bănci rămân în continuare sub supraveghere specială

© Sputnik / Evgheni PanasencoБанк
Банк - Sputnik Moldova
Abonare
Situaţia financiară la "Victoriabank" și "Moldova-Agroindbank" este stabilă, dar unele aspecte au nevoie de consolidare.

CHIŞINĂU, 30 iun — Sputnik. Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei a adoptat hotărâri cu privire la rezultatele studiilor de diagnostic efectuate la BC "Victoriabank" și BC "Moldova-Agroindbank".

Potrivit BNM, studiile de diagnostic nu au identificat riscuri pentru stabilitatea financiară a băncilor, dar au constatat unele arii ce trebuie consolidate: guvernarea corporativă, sistemul de control intern, transparența acționarilor și persoanelor afiliate, activitatea de creditare.

„Băncile urmează să elaboreze și să pună în aplicare planuri de acțiuni cu privire la înlăturarea neajunsurilor depistate în cadrul studiilor de diagnostic", notează sursa.

Banca Națională va monitoriza îndeaproape îndeplinirea planurilor de acțiuni sus-menționate de către BC "Victoriabank" S.A. și BC "Moldova-Agroindbank" S.A. în cadrul supravegherii speciale, care va fi menținută în continuare.

Fluxul de știri
0