Perlele elevilor, la Română: „Am fost într-o stațiune șmecheră... cu gipanul..."

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi, examene, gimnaziu, școală
Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Abonare
Sistemul național de educație a decăzut total în ultimul sfert de secol. O arată cel mai bine perlele elevilor la Limba și Literatura Română din examenele pentru Evaluarea Națională din fiecare vară.

BUCUREŞTI, 30 iunie — Sputnik. Profesorii care au corectat lucrările elevilor din România, care au susținut proba la Limba Română la Evaluarea Națională, au avut parte de exprimări agramate și răspunsuri impertinente.

Deși subiectele au fost considerate mai ușoare decât la simulare, elevii nu au reușit să treacă testul. Unii dintre candidați nu doar că au dat răspunsuri greșite, ci s-au și exprimat într-un stil "propriu", stârnind îngrijorarea față de sistemul educațional al României, transmite US24

România practic nu mai are sistem de educație.

"Genul liric este o poezie cu versuri și cu personaje multe care știe să ungă și să sensibilizeze sufletul oricărui visător".

"Sunt prezente personajele, o primă trăsătură salcâmul și florile albastre".

"Naratorul este implicat, povestind o poezie, e una specială, care are versuri".

"Propoziții cu o insulă învecinată cu insula Mafate sunt: Am fost într-o insulă. Nu este precizat omul în articolul poetei Andreea, este unul ca în basme "illo tempore", nu are nici titlu deoarece este ziar".

"Exemplu de completivă directă: Unde voi face liceul frate? sau Unde am fost îndrăgostită?"

"Am fost într-o stațiune șmecheră, trendy și cool, cu gipanul tatălui meu, acolo am întâlnit oameni ok care știau ce înseamnă viața. Am băut băuturi din alea scumpe, nu prea întâlnești în țara asta prăpădită".

"Sinonim pentru alerga este a zbura peste sus".

"Primul vers are multe consoane, al doilea vers are și mai multe consoane".

"Poetul este precum o femeie, se simte extaziat de un copac care are flori albe, deci este unul ca în basme, care știe să fascineze lumea".

"Naratorul spune că salcâmul este personajul principal şi protagonistul romanului Salcâmi".

"Repetiția obositoare "voi" zice că noi lumea nu avem cum să fim ca el, cu imaginație".

Fluxul de știri
0