Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marea Britanie ar putea avea o nouă ”doamnă de fier” în funcţia de premier

© REUTERS / Darren StaplesBritain's Home Secretary Theresa May speaks to members of the media after addressing the Police Superintendents Association of England and Wales annual conference in Kenilworth, Britain, September 9, 2015
Britain's Home Secretary Theresa May speaks to members of the media after addressing the Police Superintendents Association of England and Wales annual conference in Kenilworth, Britain, September 9, 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
O victorie după votul intern programat pentru 9 septembrie ar putea deveni un cadou frumos pentru Theresa Mary May, care va sărbători la 1 octombrie a 60-a aniversare.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Ministrul britanic de Interne, Theresa Mary May, se bucură de o popularitate mare în sânul Partidului Conservator și ar putea accede la postul de prim-ministru al Marii Britanii, transmite Sputnik France.

Ministrul de Interne al Marii Britanii, Theresa Mary May, care a devenit candidat la funcția de președinte al partidului Conservator, prin urmare, și la funcția de prim-ministru al Regatului Unit, are toate șansele să devină o a doua Margaret Thatcher.

Премьер-министр Великобритании Дэвид Кэмерон - Sputnik Moldova
David Cameron a declarat că va demisiona. Vezi când va face acest pas

Înainte de anunțarea oficială a candidaturii sale, Theresa Mary May era considerată nu doar favorită pentru votul intern al partidului său, dar și ca unul dintre principalii candidați la șefia executivului britanic.

Potrivit ultimelor sondaje efectuate de compania Yougov, 31% dintre colegii săi din partid s-ar pronunța în favoarea sa, în timp ce principalul său rival, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, este cotat cu 24% de susținere din partea colegilor.

O victorie după votul intern programat pentru 9 septembrie ar putea deveni un cadou frumos pentru Theresa Mary May, care va sărbători la 1 octombrie a 60-a aniversare.

După victoria conservatorilor la alegerile legislative din 2010, Theresa May a fost numită Ministru de Interne în guvernul de coaliție condus de David Cameron.

Fluxul de știri
0