Marea Britanie: o nouă Margaret Thatcher la postul de prim-ministru

© AFP 2024 / LEON NEAL British Home Secretary Theresa May arrives to attend a cabinet meeting at 10 Downing Street in central London on June 27, 2016.
British Home Secretary Theresa May arrives to attend a cabinet meeting at 10 Downing Street in central London on June 27, 2016. - Sputnik Moldova
Abonare
O victorie după votul intern programat pentru 9 septembrie ar putea deveni un cadou frumos pentru Theresa Mary May, care va sărbători la 1 octombrie a 60-a aniversare.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Ministrul britanic de Interne, Theresa Mary May, se bucură de o popularitate mare în sânul Partidului Conservator și ar putea accede la postul de prim-ministru al Marii Britanii, transmite Sputnik France.

Theresa Mary May, care a devenit candidat la funcția de președinte al partidului Conservator, prin urmare, și la funcția de prim-ministru al Regatului Unit, are toate șansele să devină o a doua Margaret Thatcher.

Премьер-министр Великобритании Дэвид Кэмерон - Sputnik Moldova
David Cameron a declarat că va demisiona. Vezi când va face acest pas

Înainte de anunțarea oficială a candidaturii sale, Theresa Mary May era considerată nu doar favorită pentru votul intern al partidului său, dar și unul dintre principalii candidați la șefia executivului britanic.

Potrivit ultimelor sondaje efectuate de compania Yougov, 31% dintre colegii săi de partid s-ar pronunța în favoarea sa, în timp ce principalul său rival, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, este cotat cu 24% de susținere din partea colegilor.

O victorie după votul intern programat pentru 9 septembrie ar putea deveni un cadou frumos pentru Theresa Mary May, care va sărbători la 1 octombrie a 60-a aniversare.

După victoria conservatorilor la alegerile legislative din 2010, Theresa May a fost numită ministru de Interne în guvernul de coaliție condus de David Cameron.

Fluxul de știri
0