Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția din Turcia a reținut 13 suspecți după atacul de la Istanbul

© REUTERS / Murad SezerТурецкая полиция в аэропорту Ататюрка (Стамбул)
Турецкая полиция в аэропорту Ататюрка (Стамбул) - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost reținuți primele persoane suspectate de implicare în organizarea unei serii de explozii pe Aeroportul Ataturk, în urma cărora şi-au pierdut viaţa 42 de persoane.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. În timpul unei operațiuni speciale, poliția a reținut nouă persoane, care sunt suspectate de implicare în organizarea atentatului terorist de pe Aeroportul Ataturk din Istanbul, transmite RIA Novosti cu referire la agenția Anadolu.

În Istanbul, Izmir și în suburbiile acestora au loc raiduri cu participarea a câteva sute de polițiști. În timpul perchezițiilor, la unele adrese au fost descoperite arme de foc, au fost confiscate dispozitive electronice de stocare a datelor.

Paramedics push a stretcher at Turkey's largest airport, Istanbul Ataturk, Turkey, following a blast June 28, 2016. - Sputnik Moldova
Momentul exploziei la aeroportul din Istanbul. Imagini video şocante

Persoanele reținute sunt suspectate de acordarea ajutorului organizaţional membrilor grupării teroriste "Stat Islamic", susținerea logistică și materială, racolarea de noi membri.

Trei explozii s-au produs la terminalul internațional al aeroportului Ataturk din Istanbul în seara de 28 iunie. Trei teroriști-sinucigași au deschis focul din arme automate asupra pasagerilor, după care au declanşat dispozitivele explozibile. Conform ultimelor date, în urma atacului terorist au decedat 42 de persoane, inclusiv 13 străini, 239 fiind rănite.

Prim-ministrul Turciei, Binali Yıldırım, a declarat că probele colectate indică asupra implicării organizației teroriste "Stat Islamic" în atacul terorist.

Fluxul de știri
0