Politolog rus: România trebuie să aleagă între „cordonul sanitar" și Eurasia

© Flickr / gingerbeardmanMap Of Europe
Map Of Europe - Sputnik Moldova
Abonare
România tradițională, România românească, România ortodoxă poate coexista armonios în această enclavă eurasiatică, în acest bloc eurasiatic de la Vladivostok până la Dublin, a afirmat un expert rus.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. România și Rusia pot coexista armonios în cadrul unui bloc eurasiatic comun de la Vladivostok la Dublin, consideră politologul rus Valerii Korovin.

Referindu-se la relația dintre România și Republica Moldova, acesta a subliniat că orice conflict imaginar între cultura românească și rusească poate fi depășit printr-o revenire la rădăcinile tradiționale autentice, comune pentru întregul spațiu eurasiatic.

"România tradițională, România românească, România ortodoxă poate coexista armonios în această enclavă eurasiatică, în acest bloc eurasiatic de la Vladivostok până la Dublin. Într-o astfel de lume America, cu voluntarismul și dictatul său, nu și-ar mai avea loc", a declarat expertul rus în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit lui, România și Republica Moldova au de ales între aderarea la zona „cordonului sanitar", care ar avea sarcina să creeze tensiuni permanente între Europa și Rusia, și calitatea de "interfață civilizațională", "când tot ce este mai bun este sintetizat într-o viziune tradiționalistă".

Fluxul de știri
0